Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа на 1.7 8в?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи по темата маслото за тая кола по принцип е 10W40, според това колко е износен мотора може да се кара с 10W50, 10W60 евентуално 15W40, 15W50 (това са евтините минерални варианти, не са грешка) и останалото са празни приказки. Няма съвременно масло което да не превишава изискванията на тая кола в пъти! А смяната е между 10 и 20 000км в зависимост от начина на експлоатация.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Значи Колега да те улесним ако ти е ИЗНОСЕН мотора , Селения hpx ако не агип 10-40-50

Comment

Благодаря ви за мненията, двигателя в момента е разглобен и е на 1-ри шлайф(коляновия вал) сменени са и лагерите, иначе вичко друго е добре, и не ми гореше масло преди това, на 130 000 км е двигателя

Comment

А за какво е шлайфан вала.километрите са много малко.Да не си попаднал на майстор,поклонник на шлайфането.Аз още не съм шлайфал нищо!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Да те на ладите им прават по късно основен ,защо си шлайфал

Comment

ми защото постоянно я настъпвах, после нещо взе да трака и като го отвореха (двигателя) трябваше, лагери колянов вал и напаска на клапаните, неразбирам много той брат ми я прави щото има същата самоче 16в.

Comment

Е щом брат ти я прави,отпадат много от въпросите и съмненията.Все пак,когато слагаш маслото след ремонта,не се подвеждай по селски мухабети и си сложи масло,препоръчано от Фиат за Алфа Ромео.По горе ти казахме кои са.После си я ръчкай след разработката.Разбира се има много масла,които стават за колите ни,но е по-добре да се придържаш към провереното.Коде каза верни неща за маслата,но са само за разбирачи!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз съм с ESSO 10W40 и нямам проблеми зех го за 50кинта 4литра Незнам дали е добро за наще капризните италианки!?!
                  Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Working...
                  X